OM FORUMBOSTÄDER

FRAMTIDENS BOENDE

Kan man både ha kakan och äta den? Vi tror det.

Du vill bo i egen bostad. Men huset börjar bli för stort, du är inte så intresserad att påta i trädgården eller springa i trappor. Inte heller göra avkall på bekvämlighet, trygghet och trivsel. Samtidigt vill du ha gemenskap och umgänge med dina grannar. Kanske bjuda in på en lunch eller kaffe? Eller styra upp en gemensam bouleturnering med tillhörande grill på höstkanten.

Vi bygger tillsammans med Willa Nordic just ett sådant bostadsområde i de natursköna omgivningarna på Södra Äspet. En villaby med marklägenheter och ett gemensamt aktivitetshus.

Aktivitetshuset är centralt placerat i villabyn. Här finns en samlingslokal med pentry, WC, badrum och bastu. Det finns också två smårum som kan användas som övernattningsrum för villabyns gäster. Eller kan de användas till sånt som sätter guldkant på tillvaron, massage, fotvård eller annat.

Det bestämmer ni i föreningen!

Ett bekvämt, modernt boende med gemenskap, bykänsla och omtanke för varandra ligger oss varmt om hjärtat. Det är vad vi kallar ”framtidens boende”.

Välkommen hem!


BOENDEFORMER

Vårt koncept omfattar bostäder för seniorer som söker ett mindre, bekvämare och mera anpassat boende än där man bor idag. Vi jobbar med tre modeller baserade på vilken omsorg man önskar och behöver.

Villabyn är lika mycket ett socialt projekt som en plats att bo på. Många människor i mogen ålder gärna vill bo i egen bostad men samtidigt ha nära till umgänge med andra boende.

Trygghetsboendet – Här finns en viss del hemtjänstverksamhet men i övrigt lika aktivt som annat seniorboende.
Inom ramen för konceptet finns den tredje boendeformen som kallas – ”Särskilt boende”. Här ges vård dygnet runt av kvalificerad personal.

Våra tre boendeexempel visar på lösningar för olika skeden i livet men alla måste vara anpassade för ett aktivt och stimulerade liv.

Vi på ForumBostäder har lång erfarenhet av olika bostadsprojekt för seniorer.